Moderne upgrades voor je woning

Het upgraden en moderniseren van je woning kan zorgen voor een frisse en vernieuwde uitstraling. Of je nu je hele woning wilt aanpakken of slechts een enkele ruimte wilt veranderen, er zijn talloze manieren om je woning te upgraden. In deze blog bespreken we enkele van de belangrijkste manieren om je woning te upgraden en dat moderne tintje toe te voegen.

Begin bij de basis

Op het moment dat je je woning wilt gaan upgraden is het belangrijk te beginnen bij de basis. Ga bij jezelf na of er nog achterstallig onderhoud is dat eerst moet gebeuren voordat je nieuwe upgrades in je woning gaat doen. Is er bijvoorbeeld nog een kapot raam of een kleine lekkage ergens? Pak dit eerst aan, en ga dan moderniseren! Als je woning in een goede staat verkeert kun je verdergaan met de volgende tips om je huis te upgraden.

 

Gebruik neutrale kleuren

In een modern interieur worden neutrale kleuren voornamelijk gebruikt. Kies bijvoorbeeld voor een witte, grijze of beige basis. Deze kleuren zorgen voor een frisse uitstraling en laten je meubels en accessoires beter tot hun recht komen. Door te kiezen voor neutrale kleuren kun je daarnaast makkelijker experimenteren met verschillende kleuren en patronen in bijvoorbeeld kussens en andere accessoires.

Mocht je dan op een later moment weer willen vernieuwen, of komt er bijvoorbeeld een nieuw seizoen aan? Dan kun je makkelijk de kleuren van bijvoorbeeld kussens aanpassen en de garantie hebben dat de nieuwe kussens hier ook goed bij zullen staan.

Verlichting

Verlichting kan een groot verschil maken voor de uitstraling van je interieur. Vervang oude en saaie verlichting door moderne, stijlvolle verlichting. Slimme verlichting kan moderniteit en bruikbaarheid aan jouw interieur toevoegen. Neem bijvoorbeeld een slimme plafondlamp om zowel moderne stijl als functionaliteit aan jouw woning toe te voegen!

 

Technologie is in moderne woningen erg belangrijk, wil je moderniteit uitstralen? Neem dan meer slimme apparaten in huis! Naast de slimme verlichting kun je bijvoorbeeld kiezen voor slimme speakers of een slimme thermosstaat. Een bijkomend voordeel hiervan is dat het veel energiekosten kan besparen en ervoor kan zorgen dat het toch altijd lekker warm is in huis.

 

Meubels

Meubels maken jouw woning ook echt tot jouw woning. Het weerspiegelt wat jij belangrijk vindt, ga je voor comfort of kies je toch liever voor een praktisch design? Om een moderne uitstraling aan je woning te geven kun je het beste kiezen voor meubels die een strakke afwerking hebben en die niet alleen mooi maar ook praktisch zijn. Sommige meubels kunnen bijvoorbeeld ook multifunctioneel zijn, wat weer heel modern is.

 

Een voorbeeld van een erg modern meubelstuk is een salontafel van twinny. Dit zijn tafels van goede kwaliteit met een lage prijs. Deze tafels zijn bijvoorbeeld te combineren met bijzettafels in varierende hoogten en grootten.

 

Accessoires

Planten en schilderijen zijn de belangrijkste accessoires in moderne woningen, daarom zullen we hier enkele tips over geven die jij kan toepassen in jouw moderne woning!

 

Planten brengen een gezellige sfeer, mooie kleuren, gezonde lucht en ze kunnen helpen met het verminderen van stress. Heel wat voordelen dus, en dat terwijl je ze alleen af en toe water hoeft te geven om ze in leven te houden. Kies bijvoorbeeld voor een kamerplant in een leuke, moderne pot of een hangplant die aan het plafond hangt. Je kan er natuurlijk ook voor kiezen planten te combineren voor een speels effect in je woning. Zorg er altijd voor dat de planten passen bij het lichtniveau in de woning en vergeet ze niet water te geven!

 

Je kan ook gebruik maken van nieuwe kunst om je woning te moderniseren. Een modern schilderij valt vaak meteen bij binnenkomst op en kan goed helpen om jouw woning net wat leuke aan te kleden. Kies voor moderne kunstwerken in heldere kleuren en strakke lijnen om de stijl van het interieur te vernieuwen.

Scroll naar boven